Stofwisseltour Fietsroutes

Sinds 2021 wordt de Stofwisseltour georganiseerd vanaf 1 centrale lokatie. Vanaf deze lokatie zijn 4 fietsroutes uitgezet.

De GPX bestanden van de 4 fietsroutes krijg je voorafgaande aan de Stofwisseltour toegemaild. 
 


Etappe Amersfoort
Route die geschikt is voor de racefiets, over verkeers luwe wegen. De route gaat vanaf boerderij De Weistaar in Maarsbergen langs weilanden en water via Leusden naar de buitenwijken van Amersfoort -Zuid. Hier worden je navigatie skills op de proef gesteld en wacht de Amersfoortse Berg je op voor een kort maar pittig klimmetje (650 m, max 7%). Vanaf Amersfoort wordt de route vervolgd via fietspaden door de bossen en over een voormalige landingsbaan van het militaire vliegveld van Soesterberg. Van daaruit fiets je via de pyramide van Austerlitz en door Maarn terug naar boerderij De Weistaar in Maarsbergen.

Opmerking: Ga bij Landgoed De Paltz (na 26, 4km) niet linksaf door het hek, maar volg de Paltzerweg tot aan het eind en draai links met de bocht mee. Vervolg de weg en ga bij de slagbomen van het militaire vliegveld naar links. Vervolg de weg en pak de gps route weer op door rechtsaf te slaan. Je komt dan op een voormalige landingsbaan van vliegveld Soesterberg. Etappe Zeist
Route die geschikt is voor de racefiets, over verkeers luwe wegen. De route gaat vanaf boerderij De Weistaar in Maarsbergen langs weilanden en boerderijen naar Woudenberg en vandaar uit via landgoed Den Treek inclusief een leuk klimmetje op de Treekerweg (900m, gemiddeld 3,5%) richting Zeist. Het eerste deel van de route is bosrijk en is redelijk wat draaien en keren, maar eenmaal voorbij het station van Driebergen-Zeist gaat de route via Odijk over verkeersluwe wegen langs de weilanden in de richting van Doorn. Hier kan in flink tempo worden gereden. In de buurt van Doorn komen de Kaapse bossen in zicht en gaat het via de Ruiterberg (1200m, gemiddeld 3%) met een laatste klimmetje in de richting van Maarsbergen en weer terug naar boerderij De Weistaar.


Etappe Barneveld
Route die geschikt is voor de racefiets, over verkeers luwe wegen. De route gaat vanaf boerderij De Weistaar in Maarsbergen langs weilanden, water en boerderijen via Leusden en Achterveld naar Barneveld en daarna via landelijke wegen en fietspaden langs Renswoude terug naar boerderij De Weistaar in Maarsbergen. Deze route is geheel vlak en is geschikt om op flink tempo te rijden


 
Etappe Rhenen
Route die geschikt is voor de racefiets, over verkeers luwe wegen. De route gaat vanaf boerderij De Weistaar in Maarsbergen langs weilanden en boerderijen naar de Utrechtse Heuvelrug, waarbij de Amerongse Berg van de stijle kant genomen wordt (2200m, max 7%). Na de afdaling gaat de route vanuit Amerongen richting Elst, en via de Defensieweg (2400m, gemiddeld 2%) door het bos naar Rhenen. Via het fietspad onderlangs de Nederrijn komt het volgende klimwerk in zicht met een lus die achtereenvolgens over de Laarsenberg (1200m, gemiddeld 2,9%) en de Grebbeberg (700m, max 7%) weer terug naar Rhenen leidt. Via de Thijmseberg (1800m, 1,9%) gaat de route verder langs natuurgebied Kwintelooijen en landgoed Prattenburg bij Veenendaal. Vanuit Veenendaal vervolgt de route zich over de Slaperdijk en daarna over fietspaden langs de weilanden weer terug naar boerderij De Weistaar in Maarsbergen. Deze route bevat het nodige klimwerk! 

Overzicht